23 Mayıs 2014 Cuma

Beyaz Bilye

Heeeyyy tüm keçiler...herkes kendi sürüsüne dönsün
Tilkiler, kuyruğunuzu birbirinize değdirmeden çekilin gidin başımdan
Çıkamadım bu işin içinden
Dostlar, tutuverin ellerimden bulutlara binip özgürce gideceğim ben.

Selam, anlatacak o kadar çok şey yaşanmış o kadar fazla duygu ve eylem var ki neyi anlasam neyi hissetsem şaşırdım. Bungee Jumping yapıyorum isteğim dışında ve biri elinde makasla  ipin başında bekliyor..çakıldım çakılacam.Hissiyat bu. Hissiyat bu iken içimdeki deli derviş "a-maaan" diyor "salla gitsin.İçen öldü de içmeyen ölmedi mi?"

O seminerde bozuldu ayarım önce. Mesleki seminerlerden biriydi. Bir torbada 10 bilye var.Bir beyaz bir siyah  üç yeşil iki mavi iki kırmızı  bir mor var. Beyazı çekme şansınız nedir?..Herkes "yüzde on" dedi. Hoca güldü."Hayır, %50 dir" dedi.

Çektiğiniz bilye ya beyazdır..ya da değil.


Bu aklımı düşüncelerimi allakbullak etti. Salak gibi hissettim kendimi ki muhtemelen aslıma ulamıştım bi nebze de olsa :-) Boşuna uğraşıyordum detaylarla. Denemeli ve inanmalıydım, ayrıntıların yorucu olumsuzluğuna arkamı dönmeli güneş batarken ayı ay giderken güneşi kucaklamalı tüm olasılıklara kapımı açık tutmalı idim ama umut her zaman sandığımdan çok daha fazla benimdi artık.

Haberlerin akışı  pek iç açıcı değil ülkemde akliselim olanlar için. Yine de elimi torbaya daldırıp beyaz bilyeyi çekmeyi deneyeceğim biliyorum.  Çocuklarım geleceğim gelecekleri geçmiş hayallerim..hepsi bir beyaz bilye artık vazgeçemeyeceğim .

İnsan rüya görmek için uyurmuş. Hayallerim önemli benim için gerçeklerim kadar önemli.Onlar beni renklendiren onlar bugün üzerimize yağan paslı puslu havayı neşeli bir kahkahanın nefesi ile geri püskürten. Hayal dünyasında yaşamak değil bahsettiğim, hayal kurmak ve onlara inanmak.

Şimdi hayallerim kalbimi hızlı çarptıran, şimdi şarkılar çok eski yıllarda dinleyip unuttuğum şeyleri hatırlatan. Keçilerim ve tilkilerim ; bana izin verin olmak zorunda olduğumdan olmak istediğime yol yakın.



Karman çorman anlattığım zaman fırtınalı havada denize girmişim ve yağmur yağıyor gibi hissettiğim zamanlar aslında. Neşeli, korkulu,kararlı ve kırgın.


benim adım ebruli biraz gerçek biraz rüya


8 yorum :

  1. çok renkli bi yazı olmuş seviyorum seni ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönül bağımın ne güzel renklerinden birisin sen, ben de seni çok seviyom Sebuş'um

      Sil
  2. Ya disindasindir cemberin ya da icinde yer alacaksin. Kendin icindeyken kafan disindaysa caresi yok arkadasim kendine bir yol bulacaksin. Yeni Turku'nun bir sarkisindan sana uygun oldugunu dusunup yazdim. Ben diyorum ki sen akilli kadinsin bulursun istersen beyazi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukaddes, belki de çember biz olmalıyız ??? O şarkıyı extra severim , mersi :-))) Keçilerim ve tilkilerimle oturup dinleyelim Yeni Türkü'nün bu güzel şarkısını ve düşünelim bakalım.

      Sil
  3. beyazı mı istiyorsun?ne güzel anlatıyorsun bizim de halimizi:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva, sevmekten vazgeçemiyorsak denemekten nasıl vazgeçelim di mi :)))
      Sen çok motive edici,gönül aydınlatıcısın biliyo musun?

      Sil
    2. teşekkür ediyorum,ben de senin için aynı duygulara sahibim

      Sil
    3. Teşekkürlerrrrrrrrr :-))))))))))

      Sil