13 Ekim 2014 Pazartesi

Elimden gelen bu ...

Önceden, bir vakitler facebook pek hoşuma giderdi.Derken arkadaşlık teklifleri,kabul etmezsen darılanlar devri başlayınca tadı kaçtı.Ardından, siyasi görüşün baskın yaşandığı iş yerimden tepkiler..."onun ekmeğini yiyorsun nasıl eleştirirsin"ler ya da tebessümle ifade edilen "çok cesursun vallahi"ler. Bu az gelmiş gibi "aile -eş-dost herkes görüyor yazdıklarını..sil onu"lar başlayınca "tamaaaam" dedim"buraya kadar" . Çocukların resimlerini koyma nazar değiyor, paylaştığımı beğenmemişsin ama ben senin her paylaştığını beğeniyorumlar beni deli etti.


Trabzon'a bunca aşıkken geri dönmeyişimin, dönemeyişimin sebebidir tüm bunlar.El alem ne der'ler ve teklifsizlik.Etiketlerinizle gezersiniz.Levent ile dolmuşa bindiğimizde ben parayı uzatınca adamın dönüp Levent'e ters ters bakması ve Levent'in uzattığı parayı alması 80'li yıllarda idi ama beni deli etmişti.Ben, önce insan sonra kadın olmak üzere bükmüştüm benliğimi.Özgürlüğümün bedeli oldu İstanbul'a katlanmak.

 8 Eki
İlişki durumum: "Abi çayın biri iptal"

Sonra twitterı keşfettim.Aman Allah, 140 karakterde şelaleler döktüren zeka abideleri ...memleket birbirindeyken renklerinin derdinde olan taraftarların inanılmaz vurdumduymazlığı, entellektüel zekanın evrimi yarım kalmışlarla aynı konuyu irdeleyişindeki dayanılmaz ızdırap, henüz kontrol edilemeyen haber kaynaklarının hızlı ve net akışı..büyülendim.Çoğu zaman tutamadığım kahkahalar ile sarsılırdım twitterda.Pek çok zaman hatada ısrar edenlere duyduğum öfke ile unuttuğumu sandığım nahoş sözler çıkabilirdi ağzımdan.

''Usta'ya Saygı'' gala konserine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Usta''dan kastın Aşık Veysel olduğunu farkedince salonu terketti...


Ne özlemişim ne özlemişim ne özlemişim düşünen,okuyan,araştıran beyinleri. Ne özlemişim ne özlemişim ne özlemişim doğru ile yanlışı ayırabilen ve daha önemlisi tereddüt edebilen insanları.Ne çok ne çok özlemişim belden alta vurmayan ,zeka ürünü esprilerin neşesini.Becerebilsem kucaklamak isterdim hepsini. Benim kadar kızgın, benim kadar "bindiği dalı kesen ve kötü bir sonu iştahla besleyenler"i şaşkınları izleyenler ile dolu orası.

Önce kendi adımla twitterdaydım..sonrasında da adım sarı çizmeli mehmet ağa oldu.Yeni hesap kurguladım mecburen.

Sonra Sosyal Medya Uzmanı olarak çalışmaya başladığım dönemde katıldığım toplantılardan birinde çok hoş bir tanımlama öğrendim."Facebook tanıdığın herkesin olduğu bir ortamda başkası gibi davranmayı ,twitter ise tanımadığın insanların yanında kendin olabilmeyi getiriyor"

Bugünlerde can yangısı "öfff" demekle geçecek gibi değil.Twitter, doğru insanların takibi ile her zamankinden önemli ama yaşananlar,yaşatılacaklar dayanılır gibi değil.

Bir diyorsun ki kenardan yürüyeyim artık göze çarpmayayım..bir diyorsun ki vatan sana canım feda, ne olacaksam olayım.


Elimden gelen bu ben iki kişiyim 
İkisi birden çıkmaya uğraşıyor 
Bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim 
Birisi yeni baştan serüvene başlamış 
Öbürü silahında son mermiyi sıkıyor 
Çoğalmak neyse ne.. azalmak zor .........Attila İLHAN


11 yorum :

  1. seni okurken,
    birisi var ki beyninin kıvrımlarının içeriğini, inandıklarını ve beğendiklerini öyle güzel anlatıyor ki,
    okurken dünyan değişiyor.
    sen hep yaz,lütfen
    sevgiler güzel arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni kendi face sayfamda paylaştım:)

      Sil
    2. Güzel Havva'ya katılmamak elde değil. Sen hep yaz, lütfen.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Sevgili Havva..bağımlılık yaratacak kadar tatlı bir arkadaşsın.Sayfandaki yorumun ayrı güzel, bunu sayfanda yayınlaman ayrı güzel.yaşantına giren her şey senin kadar nazik,hoş,özel olsun.Sevgilerimle

      Sil
    5. Ersin, teşvikleriniz kesinlikle geçer akçe..yazarım söz :-) çok teşekkürler

      Sil
  2. Canım benim nasıl güzel bir konuya değinmiş ve ne de güzel anlatmışsın yüreğine sağlık!
    dönem oyuncakları ile gelinen son durum budur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş'um çok teşekkür ederim.Tam tanımını da bulmuşsun he "dönem oyuncakları"..vallahi gerçekten öyle

      Sil
  3. Bu dertlerden muzdarip olmayanlar var mı acaba?:) Ben de dün facebook hesabımı kapattım, bu enterasanlıkkardan:) Bakalım ne kadar dayanabileceğim bilmem... Paylaşmayı fazla seviyorum galiba, hep bi amalar var:) Çok güzel kaleme almışsınız, kaleminize sağlık... Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa ve yürek dolu olunca paylaşmak istiyor "insan" ama bu duyguyu bile ziyan zayi ediyor önce yapıp sonra düşünenler ya da sonra da düşünmeyenler.Anlıyorum seni :-) Twittera gel şahane :-))

      Sil
  4. çok dolmuşsunuz ki bu güzel yazı yazılmış.
    herkesin muzdarip olduğu ama vazgeçemeğiği sosyal medya, ahhh.
    siz yazın, okuması çok keyifli, ben okurum ki:)
    sevgiler

    YanıtlaSil