30 Mart 2015 Pazartesi

Diyeceğim O ki...


Nehir'i antrenmana götürdüğüm o hafta sonunda moral eksi bakiyede, dünyaya küs bir halde Sağlık Meslek Lisesi'nin salaş kantinine gidip oturdum.Salaş yerleri lüks mekanlardan daha çok severim ben, salaş kıyafetleri pahalı markalardan bin kat fazla sevmem gibi.

Elime Aşk ve Gurur'u aldım, bir masaya "çöktüm" ve zaten tanıdığım olmayan insanlarla göz temasımı kesmek için aceleyle aldığım çayı masanın üzerine koyup gözlerimi kitabıma indirdim. Gözlerim aşina satırlarda gezse de içimde bir hesaplaşma, öfkeli seslerin düşünce koridorlarımda yankılanması ile yaşadığım karmaşa asıl baskın olandı.

İş bulamadım.
Bu berbat bişi.

Hayatta para ile mutluluk olmaz diyenleri bulup parasız da olmuyor demek istiyordum.O gün ve ana ait değildi sıkıntılarım.Gelecek günleri düşünüyordum ve  gittikçe çatılan kaşlarım öfkemin tek dışa vurumu oluyordu.

-Merhaba..dedi bir ses.

Başımı kaldırdım baktım, karşı masamda çay içen iki hanımdan biri seslenmiş. İyice baktım.Yok, tanımıyorum.Kendimi tanımıyorum ki onu tanıyayım. Davet yinelendi.

-Merhaba?
-Merhaba..dedim kararsızca.
-Masamıza gelmek istemez misiniz? Beni hatırlamadınız sanırım.Vakıfbank voleybol okulunda çocuklarımız aynı kurdaydı.
-A..tabii. Hatırlayamadım bir an, çok özür dilerim..diyerek kıvırmaya çalıştım. Kahverengi gözlerdeki anlayış ve dostluk reddedilir gibi değildi.

Yanındaki hanımın yüzünü neden sonra fark ettim. Nazik ve dostça bakışına uygun ince, hem şen hem hüzünlü bir sesle konuşuyordu. Kafamı toplamaya ve ne konuştuklarını anlamaya çalıştım.Tamamı ile otomatik pilotta uçuyordum, iş konusu ve getirdikleri ,üstüste gelen hastalıklar o kadar içine gömüldüğüm bir konuydu ki konuşulan başka her şey anlamsızlaşıyordu.

Sonradan o gün hakkında konuştuğumuzda "o kadar ümitsiz ve üzgün görünüyordunuz ki size seslenip derdinize ortak olmaktan başka bir şey istememiz imkansızdı" diye anlatmıştı "B" Hanım halimi.

Sohbet nerede başladı nasıl devam etti bilmiyorum. "B" Hanım ile aynı yaştaymışız aynı zamanda işsiz kalmışız. Yine de "ben de neler yaşıyorum" "bi tanıdığım var o daha beterini yaşadı" gibi beni deli eden köse sohbetlerden uzak dikkatle, gözlerini hiç kaçırmadan gözlerimin ta içine bakarak gönlüyle dinledi ve anladı beni. "F" ve "B" den yayılan sevecen, pozitif elektrik elle tutulurcasına yoğundu.

O hafta Kadıköy'de bir yerde buluştuk uzun güzel ve rahat bir sohbet için. Üzerime güzel bir şeyler giyip, makyaj yapmayı ne çok özlemişim. "F" ile iş yerinde ne çok benzer şeyler yaşamışız, incinmişliklerimiz benzer , kararlı duruşumuz neredeyse aynı imiş. Sohbetleri ile bir şeylerin değiştiğini, hayatıma anlattıkları ile ayrı dinleyişleri ile ayrı  şeyler kattıklarını görebiliyor ama adlandıramıyordum.


Bir kaç gün sonra yine Kadıköy'de Hilton DoubleTree 'nin en üst katında o eşsiz panaromada çay içtik "B" Hanım ile. Konuştuğumuz konulardan ziyade anlatımındaki içtenlik ve sesinin bir müzik gibi kulaklarımdan akıp gidişi, öfke ile pas tutan-çirkinleşen köşe bucaklarımda bilmeden gezinip beni arındırışı kaldı aklımda.


-Size bir kitap getirdim , bana bir hayli faydası olan bir kitap bu ama eğer kabalık addetmezseniz, benim için önemli olan yerleri size gösterebilmek adına minik post it'ler yapıştırdım...dedi. Sonra endişeyle ekledi "zorlamış gibi olmam değil mi?"

Henüz tanıdığı biri için girdiği bu zahmetin güzelliği ile aydınlandı yüzüm.

-Olur mu öyle şey..çok mutlu oldum. Teşekkür ederim.

Bana verdiği kitap, hayatımda inanmanın ve tesadüflerin yerini hatırlamama neden oldu ve kitapta da denildiği gibi "bu kitabın bana verilişi de tesadüf değildi"

Sonra sözler sözleri, paylaşılan minik kar tanelerinin yarattığı çığlar birbirini izledi.

Onları tanımanın her dönemecinde biraz daha sevdim ve hayatımda oldukları için biraz daha sevindim.

Sonra, izin almadığım için henüz ismini veremediğim biri aradı beni buralardan. şaştım kaldım. Telefonda yapılan, senelerdir tanışıyormuşcasına sıcak, tatlı,içten ve hoş sohbetler ile bir dost ele daha temas etmiş oldum.

Siz kendinizden vazgeçmedikçe hayat da sizden vazgeçmiyor. Hiç beklemediğim anda bana uzatılan bu dost eller, istisnasız hemen her gün  olumlu -sevecen dokunuşlarını benimle paylaştılar.Bu "umudun ve inanmanın" geri gelişi ile hayatın güzel rüzgarlarla seyreden bir gemiye dönüşmesini onlar sağladı.

Diyeceğim o ki, kızgındım küskündüm ama yine de gönlüm umudu çağırmış olmalı, yine de sevmeyi sevişini hatırlamış olmalı ki hayat bana benim kontrolüm dışında gonca güller, bahar neşesi dolu gönüller bahşetti.


Diyeceğim o ki, inanmak yaşamın en temel belirleyicisi ve ben mutluluğa hep inandım.

Diyeceğim o ki...blog dünyasının satırlarında bulduğum ve taşıdıkları her rengi ayrı sevdiğim güzel insanlar;iyi ki varsınız.

Diyeceğim o ki..mai renklerin en güzeli.



42 yorum :

  1. Diyeceğim o ki, sen çok güzelsin:-) Hayat sana bu güzel insanları onun için yollamış bence:-)

    Ve biliyorsun vardır her işte bir hayır:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Handan ,

      Ne sevgi arsızı bir çocuk barındırıyormuşum içimde.
      Bin kere okudum yorumunu :D
      Sen de çok güzelsin, iyi ki varsın ve iyi ki birbirimizin yoluna çıktık

      Sevgilerrrrrrrrrrrrrrrr

      Sil
  2. İçindeki umut ışıkları hiç sönmesin....sevgiler gönderdim..İzmirden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bilge,

      Sen hayatımın en sevilesi tesadüflerinden biri olarak kaydoldun kendi menkıbeme biliyorsun değil mi?

      Sevgiler sana ve güzel ailene İstanbul'dan :))

      Sil
  3. Hayatta hiç bir şey tesadüf değildir. Hayatımıza giren, hayatımızdan çıkan kişilerin, yaşadığımız her olayın sebebi var, ben buna inanıyorum. Evren bize ihtiyacımız olan şeyleri veriyor...
    Ne kafar negatifsek o kadar olumsuz, ne kadar pozitifsek o kadar pozitif olayları çekiyoruz... Evren sana ihtiyacın olan insanları göndermiş. Bakış açını değiştirmişler;) Bu evrende çözmemiz geren çok sır var sanırım. Aşk ve Gurur'un siparişini verdim, ben de okuyacağım:) Mutluluğun, enerjin daim olsun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharrrr,

      Sabah sabah başıma iyi bişi gelmiş gibi sevindim Aşk ve Gurur'u sipariş verdiğine :))
      Evrende çözmemiz gereken çok sır var ama çözememek inkarına sebep olmamalı.Senin de dediğin gibi evren bize ne çağırırsak onu gönderiyor.
      Sen de tesadüf değil "Persephone"
      Adın gibi bahar yok mu satırlarında çok zaman?

      Sevgiler

      Sil
  4. Kadriyecim tesadüfler güzel tesadüfler...İnsanın hayatını değiştiren güzel insanlar..sana umut mutluluk getirmişler zaten birde şans gelsin hayatına ..Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyyyy Güliz inşallah inşallah inşallah :))

      Teşekkür ederim tüm güzel dileklerin için.

      Sevgiler

      Sil
  5. Aynen motivasyon kitaplarinda alatilânlar kadar etkileyici bir olay...Ne sanslisin , sanirim özelsinde...Senin üzülmen ,kendini birakman istenmiyor..Yardim mêlêkleri gönderiliyor..

    Unuttuklarin hatirlaliyor...Umut dolu günleri kaybetmemen dilegiyle...Insallah güzel günler gelecek...Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule, dibe vurmadan yüze çıkılmıyor gibi bir şey sanırım bu ama evet anlatılan öykülerden çok daha etkileyici-somut bir gerçekti bu güzel insanların hayatıma girmesi ve aydınlığın karanlıktan baskın çıkışına yol açmaları.
      Öykü devam ediyor..du bakali şimdi neler olacak

      Sevgiler

      Sil
  6. Sevindim senin adına, umut oldukça çare vardır yaşamda gerçekten de :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çınar,

      regli olmadıkça stres artar,stres arttıkça regli olamaz döngüsü var ya. Aynen umut ve çarede de aynı döngü var. İnanmak,umut etmek çareyi, çare de umudu besliyor.
      Güzel günlerimiz olsun
      Teşekkürler ve sevgiler

      Sil
  7. benzer şekilde ben de parkları, bankları, sahil kenarlarını; lüks kafelere vs tercih ederim hep ve bence salaş halinle çok tatlısın :)
    böyle, kişinin yaşantılarını duygularını anlattığı bloglarda kendi fotoğraflarını görmeyi çok seviyorum. Umuyorum senin için herşey çok daha güzel olur Kadriye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikıntı,

      Sen de mi salaş yerlerde kendine ait köşeyi hemen fark edip mutlu olanlardansın?
      E bu harika :D
      Umuyorum eskinin güzelliklerini muhafaza eden yeni başlangıçlara açılsın kapılarımız
      Umuyorum senin için de benim için de her şey çok daha güzel olsun

      Sevgiler sana

      Sil
  8. kadriye,
    her yazın gibi bu yazını da hevesle okudum.senin hüznü anlatışın da,sevinci yorumlaman da ayrı keyif.
    sen acaba antremanlara gittiğinde okuduğun kadar yazsan da,yazdıklarını biriktirsen de:)))
    iyi ki varsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ama çok sevgili Havva,

      Blog kur diye beni teşvik eden Gonca (http://goncakeskin.blogspot.com.tr/) oldu ama yazmaya devam etmemin en büyük sebeplerinden biri sensin biliyor musun?
      Yaşam koçu filan ol sen, aç perdeleri güneş girsin herkesin gönlüne.
      İyi ki varsın ve iyi ki yoluma çıktın sen(ve Çakır)
      Teşekkürler ve sevgiler en kocamanından...

      Sil
    2. ben şimdi duygusallıktan başka bişey oldum,bi şekil falan!
      yetenek sensin
      ,bana ne oluyo ki!

      Sil
    3. valla çok duygusallaştım yazılarınızdan <3<3<3
      ay herkes ayrı bi tatlı bu blog aleminde. herkesin ayrı bir enerjisi var çok tatlısınız sizler yaa <3<3<3

      Sil
  9. Tesadüflere inanmıyorum yalnız kaderci de değilim. Her şeyin bir anı olduğunu ve baş göstermek için o anı kolladığını düşünüyorum. Tabii görebilene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın en güzel detaylarını fotoğraf makinasının objektifi ile dürterek yakalayan sevgili Yazdan Kalan,

      Tesadüf ya da tevafuk ya da rastlantı ya da döngü ..bilmiyorum ki adını ne koysak.
      9 Kehanet'i okudun mu sen? Orada senin ve benim bahsettiğimiz şeyin öyküsü var.
      Adı her ne ise bu yaşadığım güzel bir şeydi.
      Kadere inanmak ayrı kendini teslim etmek ayrı..ben de inanırım ama teslim oldum diyenleri anlamam
      Ayy ne bileyim işte, iyi hissettim kendimi
      Sen ve güzel tatlı oğlun için de tüm güzellikleri diliyorum

      Sevgiler

      Sil
    2. Evet okumuştum uzun zaman oldu. Redfield kitaplarına takmıştım bir ara. Yeterince doyduğumu düşünüp, türe ara verdim. Onore eden güzel yakıştırmaların için çok teşekkür ediyorum, öpüyorum.

      Sil
    3. Ay hepinis çok süpersiniz yaa , valla böyle içimde bi pozitiflik hissettim <3<3<3

      Sil
  10. Sen bana iyi geliyorsun Kadriyecim.....

    YanıtlaSil
  11. İtiraf ediyorum feyse girip profilinebaktım kaç kere Sertaç :-))
    Kapak fotoğrafındaki gülüşüne, 2014 yılındaki Canon askılı fotoğrafına bayıldım.
    Niye bakındım biliyor musun?
    Seni ve seni okumayı seviyorum çünkü sen de bana iyi geliyorsun Sertaç.

    Kooocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Evet mai renklerin en güzeli...
    Mai özgürlüğün rengi...
    Mai masal rengi...
    Ve sende dilinde, yüreğinde mai barındıransın...
    allah gönlüne göre versin arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunun adında bile sevgiyi adanmışlığı barındıran sevgili Şebnem,

      Sen de maisin ..
      Tüm güzellikler doğru zamanda doğru yerde kolaylıkla konuversin avuçlarımıza

      Sevgiler sana koooskocaman :)

      Sil
  13. Diyebileceklerin güzel gönlünde hep olsun... Küskünlüğün bile sevgiyi çağırıyorsa, daha ne diye şaşılır ki güzel dost çağrışımlarında...
    Hep iyi ol, anlamlı tesadüfler hep güldürsün yüzünü. (Sana tam yazıyordum ki, elektrik kesintisi yaşandı yazamadım. Şimdi kaldığım yerden devam ediyorum.)
    En kısa zamanda çözülür her şey, inanıyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin,

      Sen inandıkça; eline-yüreğine sevgi/saygı duyduklarım inandıkça bendeki inanç da katlanarak artıyor. Çok teşekkür ederim desteğin ve güzel sözlerin için.

      Sevgiler

      Sil
  14. Adaşım sıcacık anlatmışsın ve sen de iyi ki varsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye'ler iyidir adaş :-p )))

      Teşekkürler ve sevgiler :))

      Sil
  15. Ne hoş bir anlatımınız var, olumsuz bir meseleyi bile sıkmadan bir solukta okutturuyorsunuz.
    İnşallah her şey daha da güzelleşir yoluna girer hakkınızda hayırlı olan olsun inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bir Hayal Kur,

      İnşallah her şey daha güzel olacak . Olumsuz dediklerimizin olumlu ve güzel şeyler için zemin olduğunu görüp "iyiki ardımızda kaldı" dediğimiz günler gelecek.Kötüyü dilemedik ki kötü yaşayalım..dur bakalım hayat bize ne gösterecek :))

      Sevgiler

      Sil
  16. Kitabı sevdiysen nil gün ve saim koç'un özsaygı kitabı var. O da iyidir. Yok daha eğlenceli bir kitap diyorsan aykut oğut- evrenden torpilin var. kitap kesmez diyorsan you are not you filmi. Yeter ki enseyi karartma bi'hal çarası bulunur elbet:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlahi Mithad,

      Yazılarını ayrı yorumlarını ayrı seviyorum senin :))
      You are not buluna ve izlene şeklinde özetleyeyim olayı.
      Enseyi karartmak da insanlığın fıtratında var, yeter ki süreklileştirmeyeyim. Kablo değil damar, su değil kan, en nihayetinde bu satırları yazan da insan :))

      En güzel günler önümüzde olsun, teşekkürler güzel sözlerin ve desteğin için.

      Sil
    2. gerçekten ne güzel sölemiş Mithad. Ben de o filme bi bakiyim madem.
      Tüm yorumlara karıştım sanki ya ayy çok pardon *-*
      ortam böyle pek sıcacık ve acaip pozitif geldi. Ohh dostlarla muhabbet zinciri gibi oldu da ondan öyle oldu. Elimde çayım sanki yüzyüze hepinizle konuşuyomuşuz gibi hissettim kaptırdım kendimi ^-^. Vayy Kadriye acaip bi enerjin var tatlım senin yaa <<3<3

      Sil
  17. gerçekten dibe vurmadan yüzeye çıkılmıyormuş. yaşadım ve yaşayanları da gördüm. Her gelişin her gidişin muhakkak yeni kapılar açılmasında bir nedeni var. Nil gün de çok güzel seçim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cam Misket,

      Hekim değil çekensin demek. O zaman daha bi aydınlandı günüm, daha bi güzel hissettim.
      Sakıncası olmadığı kadar anlatır mısın bana..sen ne yaşadın?
      Buraya yazmak istemezsen kzihnierdem@gmail.com
      Hiç yazmak istemezsen ,onu da anlarım yok problem :))

      Sevgiler

      Sil
    2. Mail attım naçizane. Ama biraz uzun oldu umarım sıkmaz ♥

      Sil
  18. Kadriye sana diyeceğim tek şey şu; sen acaip iyi bir insansın. Ve hep sana işaretler geliyor.
    Ne güzel bir insansın yaa hep bir çıkış yolu getiriyor kader sana. Vay bee süpersin
    Anlattıklarını mest olarak okudum. O insanlar da çok iyiymiş.
    Çekim yasası birbirinizi çekmiş ;)
    En kısa zamanda şu sıkıntından kurtulmanı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili biricik Başkan'ım,

      Her yoruma cevabını yine gülerek okudum.Sen, hani şu ab-ı hayat denilen türden bir şahane şeysin biliyor musun?
      En kısa zamanda bitecek bu sıkıntılar
      Çünkü bitsin istiyorum
      Çünkü biteceğine inanıyorum
      Yaşamak güzel şey...

      Sevgiler yolladım sana caaanı gönülden :-))

      Sil
  19. Biz de buluşsak ya keşke bir gün? Tüm dualarım sizinle <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buluşacaz ki Aliye..Defne ben ve sen :))
      Ciddi diyorum, 2015 bitmeden yapmak niyetinde olduğum güzellikler listesinde ilk 5'tesin sen..

      Sil