29 Ağustos 2016 Pazartesi

Zamana Saygı


Seni özledim mai blog
Sizi özledim blog dünyasının yüzünü görmediğim ama kalbimde yerleri olan güzel insanları.

Bugün mutsuzum.
Bu , belki yarınlara ait kalıcı mutlulukların, birini terk etmeden ötekine varamayacağın bilinci ile yeni diyarlara uzanan yolların başlangıcı.
Bilmiyorum.
Bugün mutsuzum.
Ülkenin durumu mıh gibi yüreğimde. Korka korka mutsuzum bu yüzden. Korkmaz için bi milyon sebebimiz varken korkmadan mutsuz olmak ne haddime.
Kabullenmeye ayırdım yazın son günlerini. Sonbaharda nereye neye yelken açar gönlüm bilmem ama bir seneye yakın zamandır aynaya bakıp kendimi  olduğum gibi görmeye ve arındırmaya çalışıyorum neticede. İyilikten yana koydum  kararın mührünü;iyi biri olmaya çalışıyorum.

Azad ediyorum bugün sizleri hayatımdaki tüm insanlar. Müdahale etmeyeceğim , sorgulamayacağım, eleştirmeyeceğim siz, siz olabilesiniz diye. Ve bir çok  olgudan da kendimi azad ediyorum her kimsem o olabileyim diye.

Sabah İstanbul güzeldi. Önce Üsküdar, sonra Dudullu,sonra koştur koştur işe yetişme telaşı ile Kadıköy yaptım. Herkesi seyrettim bir botanik bahçesinde tırtılları kelebekleri salyangozları  bitki bitlerini seyredercesine kabullenmiş ve olağan karşılayarak. İnsanlar servis aracının yanından vızır vızır geçerken , gittikçe rengi netleşen gün ışığının  betonlara vururken bile güzelliğinden bir şey kaybetmediğini gördüm.

Aslolanı hatırlamaya, nefesimi ve gönlümü ona odaklamaya çalıştım.Valizini yanlışlıkla kafama indiren kadına da bişi demedim. Önemli değil demek doğru değildi çünkü bu önemli mi sorgulamasından çok daha farklı şeylere takılıydı kafam. Schubert'in  "Serenade" eserini hatırlamaya çalışıyordumve bu  zamanlar ötesi besteyi yaparken neyi düşünüyor olabileceğini. Valize ve kadına baktım, içimde yükselmeye uğraşan öfkeyi de kadını da valizi de görmezden geldim.

Müzik, bana bir şeyler söylüyor olmalıydı. Kafamın içindeki müziğe döndüm.

Uğraşasım yok bugün , anlatabiliyor muyum?
Bugün  mutsuzum ama sanırım yarınlara temiz ve anlamlı mutluluklar olsun diye alınan bir karar bu.

Zamana saygı..bekleyip göreceğiz.





7 yorum :

  1. Özledim yazılarını... Nerelerdesin gerçekten? Mutsuz olma, mutsuzluk kimseye yakışmıyor ki:( Kalemine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahar,

      Ben de adını,yazını,temsil ettiklerini özledim. Yazayım artık'ımı dile getirirken "dilerim oralardadır'la andığım bir kaç isimden birisin sen. Mutsuzluk yakışmıyor kimseye ama mutluluğum ve umudum nasıl içten ve sahici ise bu da teklifsiz gelip yerleşen oldu. Memleketimm...dur bakalım zaman ne getirecek götürdüklerinin yerine. Sevgiler

      Sil
  2. Bir, iki gün önce nerede bu kız diyordum. Gelmene, duygularını paylaşmana sevindim, aynı duygular içindeyiz, korkuyoruz ülkenin hali hepimizi geriyor, umutsuz yapıyor hatta belki okumamışsındır bu yüzden ara verdim tekrar döndüm:( sana umut verebilsem keşke :( ama kendime bile veremiyorum:( Bücürük ile sevgilerimizi bıraktık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut gelir bizi bulur Müjde, zamana saygı;beklemek lazım.
      Seni düşünmedim değil haberleri izlerken ve olup bitenle kalbim bin parçaya bölünürken.
      Farklılıklarımıza rağmen adaletsizliğe,yalana talana hayır deyişimizle ve gönülden hesapsız kucaklayışımızla aynı bizim sızımız.
      Ben seni anlıyorum, sen de beni.
      Beklemek lazım...

      Sevgiler

      Sil
  3. kadriyecim,
    ben de mutsuzum,korkarım bişey değişmeyecek,yani iyiye doğru.madem biz değişelim diyorum ama!!!tutulur bi yan bulsam.
    yayın yapmak çok zor geliyor,elim bi gidiyor,bi geri geliyor.arkadaşlarımın yazılarını okuyorum,yorum dahi yazamıyorum.bu tükenmişlik bi an önce benden gitsin istiyorum,umarım gider.
    seni özlemişim ama:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah gelmiş gülüşü güzel kılan kadın :-)
      Anlıyorum seni.
      Değişmeyeceğiz..sen de biliyorsun

      Belki hiç bir şey yolunda gitmeyecek ama hiç bir şey bizi yolumuzdan da edemeyecek.

      Gönlü sevgiyle,inançla yoğrulmuş insanlarız biz.

      Ben de seni özledim ama "çok" :-)

      Sil
  4. Bir şekilde eski kendime tutunmaya çalışıyorum azıcık düşününce içime karabasanlar geliyor, güzel şeylere çevirmeye çalışıyorum yüzümü. Elbet bugünler de geçecek diyorum kendi kendime gitgide daha da soluyor bunu diyen sesim. Of of..

    Seni duymak güzel ama. Şu okullar açılsın bi kendimize gelelim de buluşalım bigün. Sana çay ısmarlayayım :)

    YanıtlaSil