11 Haziran 2017 Pazar

The Mumy - Mumya (2017)










Vizyon Tarihi
 9 Haziran 2017 (1s 51dk)
Yönetmen Alex Kurtzman
Ülke ABD
























Dün Mumya filmine gidemeyince bugün düştüm yollara. Şükürler molsun maximum kart ileilgili sorun her ne idiyse çözülmüş. Biletimi alınca ritüellerimi yerine getirdim, carrefour'a inip kendime su aldım ve salona geri çıktım.


Her gün bir sinemaya gitsem çıkışta da bi kitap okusam sıkılmayacakmışım onu öğrendim.
















Mumya, aynı isme sahip benzerlerinden biraz farklı işlenmiş ama aman aman bir fark bence yok. TomCruise yaşlandıkça hoş olmuş, gençliğini beğenmezdim ama şimdilerde hoş. 

Russell Crowe oyunculuğu ile beni kendine hayran bıraktı bir kez daha. Kötülüğün bir vürüs olduğu ve antivirüsünün yapılabileceği fikri farklı ve güzel geldi.Ara mesajlarını sevdim.

Çekimlerin eğlenceli geçtiğini düşündüm izlerken, bir sahnede Sofia Boutella aşağıdaki sahnede rolünü unutmuş hayli eğleniyor haldeydi gerçekten. İzleyin göreceksiniz.
Korkuya-gerilime mizah da katmışlar. Zaman zaman gülümsetti, nadiren gerdi,asla korkutmadı.  İzlerken sıkılmadım ama beni alıp da götürmedi doğrusunu isterseniz. 

Yine de görülesi, akılda "keşke" diye bırakılmayası bir sinema filmi.

Senaryo öyle işlenmiş ki sanki devamı gelecek diye düşündüm. Ya da devamını çekmeyi düşünürlerse hayli  kapı aralamış öyle bırakmışlar.

8 yorum :

  1. Ben korku filmi izleyemeyenlerdenim. O kadar korkuyorum yani. En son Altıncı His filminde çığlığımla sinemayı yerinden oynatmıştım. Adeta domino taşları gibi benim çığlığımla başlayan bir zincirleme çığlık fırtınası olmuştu sinemada :))))) O gün bugündür gitmiyorum böyle filmlere. Kendim için değil benim yüzümden insanların ruh sağlığı bozulmasın diye gitmiyorum. Aaa Pi'nin Yaşamında da aynı çığlık fırtınasına neden olmuştum. Yok yok bana göre değil bu film.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatoş öldürdün beniiiiii :-) )))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Bir gün seninle sinemaya gitmeyi diledim :-D

      Ben de normal hayatta ağlamam her sinemada ağlayacak bişi buluyorum enteresan şekilde
      Süper ikili olurmuşuz :-P

      Sevgiler

      Sil
  2. Televizyonda bir Mumya seyretmiştim, ama bu başkaymış, ya bilemiyorum biraz tırstım:)))Çok korkunca benziyor. Tv de izlediğim daha serüvenli filandı, hatta araya bir de aşk hikayesi sıkıştırmışlardı. :))Çok teşekkürler Kadriye'ciğim, güzel tanıtmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde biz korku filminin göbeğinde yaşıyoruz elim mumyasınan mı korkacaz :-P

      Sevgiler

      Sil
    2. Bak bu yorumuna deli güldüm işte ahahahahaaaaaa :)))

      Sil
    3. realist yorum :-))))))))))))))))))))))

      Sil
  3. Ben hiç sevmedim yaaa adaş . Hatta Bilgisayarımın şarj aletını bulursam(yeni taşındıkta:)) filmi biraz gömün bir yazı yazayım diyordum:) Ama Tom Cruise konusuna katılıyorum bence yüz gerdirme falan yaptırmış o çok hoştu filmde.

    YanıtlaSil
  4. Ben hiç sevmedim yaaa adaş . Hatta Bilgisayarımın şarj aletını bulursam(yeni taşındıkta:)) filmi biraz gömün bir yazı yazayım diyordum:) Ama Tom Cruise konusuna katılıyorum bence yüz gerdirme falan yaptırmış o çok hoştu filmde.

    YanıtlaSil