2 Ekim 2017 Pazartesi

Hasat




Biri vardı adı bilinen hayli eski bir holdingin yönetecilerinden ve varislerindendi. Dünya tatlısı bir adamdı ama çizgi romandan son anda dünyamıza inmiş gibi gerçeklerden kopuk, 13 yaşında kendini kanıtlamaya çalışan ergenler kadar eleştiriye tahammülsüzdü. İyi bir eğitim, çok para bir yere kadar götürdü. En yakın elemanları bile aldı başını gitti. Başarı mutluluksa eğer,  ziyadesi ile başarısızdı.

Biri vardı, sarışın afetin tillahı. Hatunun kendi seyre değer, nüktedan mı nüktedan , afet mi afet. Menekşe gözler hülyalı şarkısı ona mı yazılmış bilmem. Nefis bir de evliliği, hayal gibi bir de kocası vardı. Yumuşacık saç tellerinin yarattığı etkinin tersine güç ve iktidar hırsı ile sert bir kadına dönüştü. Dostları ve yola birlikte çıktığı herkesi çelik bir irade ile kırdı. Yükseldi de yükseldi. Yeni dostlar edindi. Sonra ayağını sürüyerek gelen adalet onu aldı, alaşağı etti en zirveye bir adım kalmışken. Başarı mutluluksa,elinin tersi ile itmişti.


Biri vardı,görünüşü çiftçi amcalar gibi iddiasız başlangıçlar silik tepkilerle dolu. Kariyer basamaklarını neyle çıktı bu dedirten ilk izlenimlerini bozan sadece o buz gibi bakan mavi gözleri idi. Makamı sahiplenmemek, görevi bittiğinde şapkasını alıp gidebilmek adına masasının üzerinde şahsına ait hiç bir şey olmazdı. Söylemedi hep yaptı: örnek almayı bilen için onurlu zeki mükemmel bir yönetici oldu. İş dünyasının haris oyuncuları dama ile birbirlerini yerken o hep satranç oynadı. Onuru için dik durdu, görevden alınıp sürüldü. Başarı mutluluksa, yaşarken çevresindekilerin saygı dolu  tebessümlerinin yanısıra cenazesindeki kalabalığın gözyaşlarına bakıldığında sonsuz kere başarmıştı.

Yönetici koltukları diyorum hep tekerlekli.Kimin ne zaman ne yöne kayacağı belli değil. 28 senelik çalışma hayatımda kimler geldi kimler geçti saysam başım dönecek.


İş hayatında mevsimler kısa sürüyor, fazla uzun sürmeden herkes ektiğini biçiyor.

19 yorum :

  1. “Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. bir benim deme, ne benler var bir bilsen. yoksan da olur.”
    Yazınızı okuyunca Mevlana hazretlerinin bu sözü geldi aklıma.
    Ne kadar doğru yazdıklarınız söz de sanki onu özetler niteliğinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlana sözlerini severim, çoğu şiirini de
      Anımsattıysam ne güzel Kiremit Hanem :-)

      Sevgiler

      Sil
  2. Ellerine sağlık Kadriyeciğim yine çok güzel yazmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fatoş, beğendiysen ne mutlu :-)

      Sevgiler

      Sil
  3. Hayat bu hasat mevsimi gibi. Lakin kime neleri sunacağı tohumun kalitesi kadar çevresel etmenlere de bağlı. Mesela sert bir rüzgar ya da dolu tüm emekleri ziyanda edebilir. Ya da kavurucu sıcaklar ürünlere zarar verebilir di. O yüzden ben ne ekersen onu biçeceğine inanmıyorum. Öyle hırslı ve bencil insanlar var ki emekleri talan edebiliyor göz göre göre.

    Anlamlı bir paylaşımdı Kadriye. Yüreğine ve duygularına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım ne demek istediğini Mukaddes ama yazıda ayaklarını sürüyerek gelen adaletten bahsetmem de bu yüzdendi. Ama er ama geç..herkes bedel öder,yürekten inandığım bir şey bu.

      Sevgiler kocamanındann

      Sil
  4. Ben de döner koltukları görünce Allah Allah acaba neyi simgeliyorlar bakalım? dedim ve çok güzel bağlamışsın. Sarışın afeti merak ettim o kadar yükselip de pat diye alaşağı olmak ne kötü. :( Dizilerdeki kadınlar gibiymiş demek ki...En güzelini söylemişsin insan ektiğini biçiyor.
    Emeğine sağlık.
    Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o koltuklar hem dönüyor hem kayıyor Müjde ahahahahahahhhsashasg :-)))
      O bahsettiğim sarışın afet kadını tanıyorsun ama adını veremem burada.


      Sevgiler benden sana :-)

      Sil
  5. Yüreğe dokunur güzel bir yazı yine. Kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Benim çok tecrübem yok. Ama tanıştığım patronlar hep deli gibi çalışan mutluluğu hayal edip sadece oldukları yeri korumak için dha çok çalışan hırslı insani değerleri çok takmayan tiplerdi. Belki bir gün son örnekle de karşılaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin tecrüben-analizin hayatın başka ana caddelerinde. Alemsin , çok alem.
      Son örnekteki kişi unutulmazlarım arasında ;o, ne vakit yanlış bir şey yapacak olsam üzerimdeki emeğini hatırlayıp utandığım müdürüm. Mekanı cennet olsun Lady..dilerim karşına çıkar öyle biri.

      Sevgiler

      Sil
  7. sabah köşe yazısı gibi okuyorum seni. Bu okuduğum en keyifli ve düşündüren yazılarından biriydi. Nasıl teşekkür etsem kadriyecim. Sağol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ne hoş bir iltifat :-) Teşekkürler Emel'cim çok teşekkürler

      Sil
  8. Benimde 23. senem
    kimler geldi kimler geçti dediğin gibi. Hele agresif ve hırslıları hiç sevmedim. Kendi mutsuz etrafı mutsuz eden yöneticilerim çok oldu.
    Şimdi çocuklar benim yöneticim ve o kadar mutluyuz ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine yazıdan devamla: başarı mutluluksa eğer, sen başarmışsın demektir Emel. Hem fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla sizin evde tekerlekli değil sandalyeler :-D

      Sevgiler

      Sil
  9. Vicdanı temiz olmayanın düşüşü kaçınılmazdır.Başarı tepeye ulaşmak değil, sevgiyle anılabilmektir.

    YanıtlaSil
  10. O tekerlekler var ya o tekerlekler çok çabuk dönüyor cancağzım ;)

    YanıtlaSil